Zaradi upoštevanja ukrepov Vlade Republike Slovenije bodo treningi potekali po vnaprej določenem razporedu, udeleženci pa morajo spoštovati navodila spodaj!

UKREPI IN NAVODILA Strelskega društva Olimpija o izvajanju treningov in tekmovanj v času COVID-19 epidemije, v skladu z ukrepi Vlade Republike Slovenije.

1. Obvezno je redno in temeljito umivanje rok z milom in vodo (pred in po treningu) oziroma če voda in milo nista dostopna, razkuževanje rok z namenskim razkužilom za roke

- ne dotikanje se obraza (oči, nosu in ust) z nečistimi/neumitimi rokami,

- izogibajte se tesnih stikov z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni,

- upoštevanje pravilne higiene kašlja (preden zakašljamo/kihnemo, si pokrijemo usta in nos s papirnatim robčkom ali zakašljamo/kihnemo v zgornji del rokava),

2. Vsi udeleženci morajo biti zdravi - brez znakov okužbe dihal. V primeru, da se ne počutite najboljše ostanite doma in obvestite trenerja.

3. Na strelišče je dovoljeno prihajati posamezno po določenem urniku. Prosim da se ga dosledno držite. Urnik bo objavljen na spletni strani Strelskega društva Olimpija. Zaradi omejitve števila oseb prosimo, da starši ne hodijo v stavbo.

4. Na strelišču je potrebno pri gibanju v zaprtih prostorih nositi zaščitno masko – do prihoda na strelsko linijo.

5. Med pripravo na trening je potrebno vzdrževati priporočeno razdaljo (1,5m) in se izogibati bližnjim srečanjem v manjših prostorih.

6. Po končanem treningu ni dovoljeno druženje v skupini in je potrebno v najkrajšem možnem času zapustiti prostore.

7. Po končanem treningu je obvezno čiščenje in razkuževanje opreme (puška, stojalo...)

8. Ukrepi in priporočila veljajo do preklica.

Vsi udeleženci treningov morajo upoštevati vse ukrepe za zaščito pred okužbo z virusom COVID-19 v skladu z odloki Vlade RS in priporočili NIJZ. Navodila bodo redno in sproti pred, med in po treningu sporočali tudi trenerji; pridržujemo si pravico, da vse, ki navodil ne bodo spoštovali, prosimo, da zapustijo trening.

Ljubljana, 6. 9. 2020
Strelsko društvo Olimpija